ÜRÜNLERİMİZ
KIVAM VERİCİLER
-GUAR GUM
 
Guar gam, veya guaran, siyam baklasının (Cyamopsis tetragonolobus, Cyamopsis psoralaides) besidokusundan elde edilen bir kıvam arttırıcıdır.İnsan ve hayvanlar için bir besin kaynağı olarak kullanımı da bulunmaktadır.
 
Dondurma üretiminde; Kremsi yapı kazandırır.Buz kristallerinin oluşmasını önler.Hızlı erimeyi önler.
Unlu mamüllerde; Yapıyı geliştirir, raf ömrünü uzatır, kıtırlığı arttırır.
İçeceklerde (Sahlep, boza, limonata, aromalı içecekler, toz karışımlar);Akışkanlık kontrolü, ağızdaki tadı geliştirme, raf ömrünü arttırma
 
 
-KSANTAN GUM
 
     Ksantan gam, glikoz ya da sakkarozun Xanthomonas campestris bakterileriyle fermantasyonundan elde edilen bir polisakkarittir.E415 koduyla bilinmekte olup, gıda üretiminde stabilizatör ve kıvam arttırıcı katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.
    Ksantan gamın en dikkate değer özelliklerinden birisi de çok düşük konsantrasyonlarında bile yüksek oranda kıvam arttırabilmesidir. Pek çok gıda mamulünde % 0.5, hatta % 0.05 oranında kullanılmaktadır. Taşıdığı sahte-elastikiyet özelliği sayesinde ağızda kaygan bir duyum oluşturmasına rağmen kararlılığını korumaktadır. Diğer gam çeşitlerinin aksine, büyük ısı ve pH değişmelerinde stabildir ve Amerika, Kanada ve Avrupa’da güvenilir bir katkı maddesi olarak kabul edilmiştir. Yüksek konsantrasyonda tuz içeren çözeltilerde stabildir, enzimatik bozulmaya dirençlidir.
 
 
 
-MALTO DEKSTRİN
 
     Maltodekstrin, genellikle doğal mısır nişastasından elde edilen, tatsız ve kolay sindirilebilen bir karbonhidrattır.Nişasta, pişirildikten sonra, asit ve/veya enzimler kullanılarak, daha küçük polimerlere ayrılır.Maltodekstrin aynı zamanda patates, buğday, arpa, çavdar ve yulaftan da elde edilebilir.
     Maltodekstrin birçok gıdada "dolgu" amaçlı kullanılır. Şeker dışındaki maddelerle bağ oluşturarak, tozumsu bir görüntü ve yapı verir.Ağızda yumuşak his verir, çok kolay sindirilir. Ürün içindeki aromaları taşır ve ürüne yayar. Aroma tutucu özellikleri ve dolgunluk amacıyla kullanılır, ürünlerin nem tutmasını engeller.Taşıyıcı madde olarak kullanılır. Suda çözündüğünde içeceğin şeffaflığını ve çekiciliğini korumasını sağlar.Şeker kaplamalarda, yumuşak merkezli şekerlerde, parlatma ve dondurma amacıyla kullanılır. Fıstık kaplamada, leblebi kaplamada ve pastil üretiminde yapışkanlığı arttırma ve kristal oluşumunu engelleme amacıyla kullanılır. Sert şekerlerde ise higroskopik özellikleri geliştirir.
Ürünlerimiz
İletişim Bilgileri
İletişim Formu
Döşeme Mah. 60078 Sk. No:1/A Seyhan/ADANA
+90 322 457 05 22
+90 322 457 46 55
info@emelcegida.com.tr
     
 
© 2021 Emelce Gıda.Tüm Hakları Saklıdır.
Piramit Bilişim ve Danışmanlık Hizmetleri
BİZİ TAKİP EDİN ! Facebook   Twitter